Въздушен инцидент между самолети на САЩ и Русия над Сирия.

...
Въздушен инцидент между самолети на САЩ и Русия над Сирия.
Коментари Харесай

Въздушен инцидент между самолети на САЩ и Русия над Сирия

Въздушен случай сред самолети на Съединени американски щати и Русия над Сирия. Р уски изтребител е прелетял доста покрай американски разследващ аероплан над Сирия, принуждавайки го да премине през турбулентната вълна и излагайки на заплаха живота на четиримата американски членове на екипажа, оповестява американската редакция на Politico, като се базира на публични лица от Съединени американски щати.

Длъжностните лица споделят, че случаят, който се е случил малко следобяд в неделя и че е  значителна ескалация в това, което е поредност от срещи сред американски и съветски самолети в Сирия през последните седмици.  Прехващането от съветския Су-35  е попречило способността на екипажа на Съединени американски щати да ръководи безвредно своя аероплан MC-12, споделят чиновниците, определяйки го като ново равнище на рисково държание, което може да докара до случай или загуба на живот.

През последните седмици съветски изтребители неведнъж тормозеха американските безпилотни дронове MQ-9 Reaper, само че последният случай провокира паника, защото заплаши живота на американците.

Длъжностните лица не разясняват какъв брой близо е съветският аероплан до американския боен аероплан. MC-12 , който е двумоторен турбовитлов аероплан, употребен рутинно от силите за специфични интервенции на Съединени американски щати, е правил наблюдаване в поддръжка на интервенции против групировките на “Ислямска страна “ в Сирия, настояват чиновниците.

В доста случаи през последните две седмици съветски изтребители летяха рисково покрай дронове MQ-9 Reaper, изстрелвайки сигнални ракети и принуждавайки безпилотните апарати да подхващат маневри за отбягване. Американски и съветски военни офицери споделят постоянно по телефонна линия за деконфликт по време на срещите, протестирайки против дейностите на другата страна.

Съединени американски щати обмислят редица военни разновидности за справяне с “нарастващата съветска експанзия “ в небето над Сирия , която съгласно тях е усложнил напъните за нанасяне на удар по водач на групировката “Ислямска страна ” по-рано този месец, съгласно почитан чиновник на защитата. В последна сметка Съединени американски щати оповестиха, че са съумели да нанесат удар и да унищожават екстремиста.

Официалните лица упорстват, че Съединени американски щати няма да правят отстъпка никаква територия и ще продължат да летят в западната част на страната в задачи против Ислямска страна.

Руската военна интензивност, която се усили по периодичност и настъпателност от март насам, произтича от възходящото съдействие и съгласуваност сред Москва, Техеран и сирийското държавно управление в опит да се окаже напън върху Съединени американски щати да изоставен Сирия.

В страната има  към 900 военнослужещи на Съединени американски щати , а други влизат и излизат, с цел да извършват разнообразни задачи

Ретроградна Венера- 22 юли – 3 септември 2023

Фокус

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР