Въздухът в Родопите е лечебен. Това показва проучване на Асоциацията

...
Въздухът в Родопите е лечебен. Това показва проучване на Асоциацията
Коментари Харесай

Вълшебната Родопа планина! Прохлада, лечебен въздух и безброй красоти!

 Въздухът в Родопите е лековит. Това демонстрира изследване на Асоциацията на лекарите по физикална медицина и рехабилитация, съгласно което негативната йонизация в Пампорово и района е до 40 пъти по-висока от тази в градската ни среда.

Много проучвания демонстрират, че както негативната йонизация, по този начин и въздухът, богат на фитонциди, имат извънредно позитивен резултат върху имунната отбрана на човешкия организъм.

" Не е инцидентен фактът, че Родопите са единствената планина в нашата страна и една от 12-те в Европа, включена в листата на местата с лековит въздух, основан от доктор Цин Ли - доктор, имунолог от университетската болница в Токио, основал международната карта на лечебните места “, изясни пред Българска телеграфна агенция доктор Татяна Ангелова, зам.-председател на Асоциацията на лекарите по физикална медицина и рехабилитация.

Тя е началник на разработваните от това лято спортно-оздравителни стратегии в Пампорово.

" В изискванията на пандемия планинският курорт показва ваканционни стратегии, ориентирани към стимулиране на имунитета или за възобновяване след преболедуван ковид. Горската терапия в тези стратегии съчетава лечебните свойства на въздуха в Родопите, богат на " естествените антибиотици на природата “ - фитонциди и негативна йонизация, разходки и придвижване измежду природата, хранителен режим, непосредствен до родопската кухня и здравословни храни, процедури за възобновяване “, посочи доктор Ангелова.

По думите ѝ Пампорово е първият курорт, който стартира интензивно да се развива и популяризира като дестинация за спорт и здравен туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР