Въвеждат система за пасивна пътна безопасност в градския транспорт на

...
Въвеждат система за пасивна пътна безопасност в градския транспорт на
Коментари Харесай

Нова система в градския транспорт ще подобрява безопасността на пътя


Въвеждат система за пасивна пътна сигурност в градския превоз на София. Това е най-новата технология, която ще прави рейсовете още по-сигурни и ще спомага за сигурността на пътя.
Камери отвън транспортните средства ще оказват помощ за сигурността на пътя
Снимка: bTV

Новата система се състои от няколко камери, сложени отвън рейса, които посочват за опасноти на пътя. Шофьорите я утвърждават.

„ Системата е доста умна, защищава водачите от нежелани пътнотранспортни катастрофи. Има си система, която е за отдалеченост от колите, от велосипедисти и пешеходци, което е най-важното в тесните улици, като в квартал „ Борово “ да вземем за пример “, споделя Мануил Николов, водач на рейс на градския превоз.

Системата има даже нощна видимост, както и звуков сигнал, когато рейсът доближава заплаха.
Мануил Николов, водач на рейс на градския превоз
Снимка: bTV

„ Отчита пешеходците, когато са в рискова непосредственост до рейса. Дава индикация, че се отбивам в ляво или в дясно. Ако се приближим до автомобил, стартира да пищи, което споделя, че си в рискова непосредственост “, сподели още Мануил Николов.

Чрез тези системи всяко събитие по време на придвижването се записва.

„ Можем да идентифицираме рискови места, където има повече задействания на системата. Например, на „ Цариградско шосе “ в тестовия интервал имахме пет регистрирани случая за конфликт с пешеходци. В два от случаите се оказа, че има проблем в защитните огради “, разяснява Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община.

По този метод общината ще бъде наясно, в случай че има проблем с инфраструктурата да вземем за пример, и ще може да направи по-сигурна пътната конюнктура в града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР