Въвеждат нови пътни знаци и указателни табели за шофьорите. Това

...
Въвеждат нови пътни знаци и указателни табели за шофьорите. Това
Коментари Харесай

Адвокат обясни как досега незаконно са вдигали автомобилите на хиляди българи ВИДЕО

Въвеждат нови пътни знаци и указателни табели за водачите. Това се случва с смяна в разпоредба от районното министерство. Оказва се, че повдигането на коли и слагането на скоби се прави на ръба на закона от години, оповестява Нова тв.

15:00 ч. следобяд. Един от наказателните паркинги в София е претъпкан с колите на водачи, паркирали погрешно. Вдигнати са от паяк на база този пътен знак.

"Всъщност, този знак не фигурираше в разпоредба 18 и на процедура той не се използваше вярно, нямахме право да го използваме. Всеки детайл за организация на придвижването, който не е част от съответната разпоредба 2 за пътна маркировка или 18 за пътни знаци, не може да бъде употребен за сигнализиране на пътищата. ", сподели Диана Русинова от Институт за пътна сигурност.

Така се оказва, че от общините в цялата страна имат право да ни глобяват за погрешно паркиране, само че не и да ни подвигат колите.

Според адвокати това дава опция на водачите да остават ненаказани.

"Към сегашния миг правосъдната процедура сподели, че огромна част от репатрирането, насилственото пренасяне на коли, е незаконосъобразно. Доста хора са търсили правата си по правосъден ред и съдът се е произнесъл в положителна посока от позиция водача, чийто автомобил е бил наложително изместен ", сподели още юрист Мария Янева.

Казусът със санкционирането за погрешно паркиране, само че в "зелена " или "синя " зона, е сходен, само че и той е пред разрешаване. Въвеждането на новите знаци и табели към този момент е обнародвано в Държавен вестник.

Тепърва те ще се създават преди да стартира замяна и монтаж, а в писмена позиция от районното министерство обявиха, че спомагателните табели за наложително остраняване на пътни транспортни средства и слагане на ограничаващи средства са регламентирани в разпоредба 18.

Те се слагат за спомагателни инструкции към пътните знаци, които не разрешават прекъсване и паркиране.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР