Въвеждат безплатен електронен подпис.Гражданите на ЕС ще могат да потвърждават

...
Въвеждат безплатен електронен подпис.Гражданите на ЕС ще могат да потвърждават
Коментари Харесай

Въвеждат безплатен електронен подпис


Въвеждат безвъзмезден електронен автограф.

Гражданите на Европейски Съюз ще могат да удостоверяват самоличността си онлайн, без да имат потребност от търговски снабдители.  Това ще стане допустимо посредством новия портфейл за цифрова идентичност.

Временно съглашение за паневропейска рамка за този портфейл бе реализирано сред страните членки и Европейския парламент. Той обаче ще бъде употребен единствено на доброволна основа.

Споразумението подсигурява на европейските консуматори безвъзмезден дипломиран електронен автограф.  Такива подписи се употребяват с най-голямо доверие и имат същия легален статут като саморъчните, оповестява БНР.

Чрез така наречен „ персонално табло “  потребителите ще могат да имат цялостен надзор върху своите данни и да желаят те да бъдат изтрити съгласно Общия правилник за отбрана на данните. Гарантирано е и правото за потребление на псевдоним.
Държавните онлайн услуги няма да изискват електронен автограф
Министерският съвет утвърди промени в Закона за електронното ръководство, с които лимитира нуждата от потребление на дипломиран електронен автограф от физически лица. Всички държавни електронни услуги ще могат да се заявяват със средство за електронна идентификация „ с уместно равнище на сигурност “, след което ще се подава заявката, попълвайки онлайн форма.

При декларирано единодушие, в системата за несъмнено електронно връчване ще бъде допустимо електронно връчване на актове, фишове и наказателни постановления. За задачата се предлага изменение на член 43 от Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН), с което се урежда редът за връчване на фиш, електронен фиш, акт за определяне на административно нарушаване, формирани в отсъствието на нарушителя, или наказателно разпореждане.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР