Въвеждането от Европа на мита върху зърнени продукти от Русия

...
Въвеждането от Европа на мита върху зърнени продукти от Русия
Коментари Харесай

Захарова: Въвеждането от Европа на мита върху зърнени продукти от Русия и Беларус само ще влоши ситуацията със световното продоволствие

Въвеждането от Европа на мита върху зърнени артикули от Русия и Беларус единствено ще утежни обстановката със международното снабдяване. Това написа формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Дипломатът обърна внимание на изказването на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, че Европейска комисия е почнала подготовка за въвеждането на мита върху зърнените артикули от Руската федерация и Беларус.

" Как сходни ограничения ще допринесат за продоволствената сигурност в света? - попита дипломатът. - В никакъв случай, те единствено ще влошат продоволствената обстановка в света, която към този момент е доведена до парадокс от Запада.

Припомняме, че Урсула фон дер Лайен заяви, че е било признато предлагането за потребление на изключителните доходи от замразените съветски активи. Това ще обезпечи финансиране за военно съоръжение за Украйна. Може да се чакат към 3 милиарда евро за 2024 година

Именно ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен заяви, че е квалифицирано предложение за увеличение на митата върху съветския и беларуския импорт на зърнени култури, маслодайни семена и производни артикули. " Има няколко основателни аргументи за това предложение. Това ще попречи на съветското зърно да дестабилизира пазара на Европейски Съюз за тези артикули. Това ще спре Русия да употребява приходите от износа на тези артикули за Европейския съюз. Ще подсигурява, че противозаконният съветски експорт на откраднато украинско зърно няма да навлезе на пазара на Европейски Съюз ", сподели още Лайен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР