Въвеждането на мита върху вноса на чуждестранни автомобили в Щатите

...
Въвеждането на мита върху вноса на чуждестранни автомобили в Щатите
Коментари Харесай

Защо митата върху автомобилите са един от най-сериозните рискове за глобалната икономика

Въвеждането на мита върху вноса на задгранични коли в Щатите би имал по-голям отрицателен резултат върху световната стопанска система, в сравнение с този на спора сред Съединени американски щати и Китай. Това счита основният икономист на Световната комерсиална организация (СТО) Робърт Копман.

" Търговията сред Съединени американски щати и Китай съставлява 3% от световната търговия. Глобалната търговия в автомобилния бранш е с дял от към 8%. Така че можете да си визиите, че резултатът от цени върху промишлеността би бил по-голям от този на спора сред двете най-големи стопански системи ", разяснява той, представен от Bloomberg.

Най-засегнати от сходно деяние биха били Мексико, Южна Корея и Канада. В Европа изключително изложени на риск биха били Унгария, Словакия и Германия.

Изказването на Компан пристигна откакто от СТО оповестиха, че занижават прогнозата си за световния напредък на търговията за 2019 година до най-ниското й ниво от 3 години насам.

Неговият коментар идва на фона на опцията Вашингтон да вкара мита или други ограничавания върху вноса на коли и автомобилни елементи. Решението ще бъде взето откакто американското Министерство на търговията показа отчет за това какъв би бил резултатът от сходна стъпка за Щатите.

Това изследване е идентично на извършеното за търговията с метали, след което през предходната година президентът Доналд Тръмп разгласи въвеждането на 25-процентен данък върху импорта на стомана и 10-процентен върху този на алуминий.

През юли предходната година президентът се съгласи да отсрочи новите мита върху автомобилният импорт на фона на почналите договаряния с Европейския съюз (ЕС) за стимулиране на търговията сред двете страни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР