Въвеждането на еврото ще помогне за повишаването на доходите в

...
Въвеждането на еврото ще помогне за повишаването на доходите в
Коментари Харесай

Възраждане нахлу на конференция за еврото

Въвеждането на еврото ще помогне за повишението на приходите в България. Около тази теза се сплотиха участници в конференция, отдадена на преимуществата на присъединението към еврозоната.

Според шефа на Българска народна банка Димитър Радев ще се усъвършенства капиталовата среда у нас, както и ще се ускорят структурните промени.

По време на форума представители на " Възраждане " влязоха в залата и издигнаха афиш с надпис " Не на еврото ", съобщи БНР.

Димитър Радев счита, че въвеждането на еврото е нормализация и надграждане на паричния режим у нас.

" Присъединяването към еврозоната ще форсира процеса на структурните промени в България. Процес, който е съществено занимателен. Ще усъвършенства изискванията за финансиране и също по този начин ще усили вложенията в страната. Съвкупността на всички тези фактори основава среда за реализиране на дълготраен, изпреварващ стопански напредък, а това точно е водещият фактор за ускорена конвергенция и, несъмнено, за увеличение на приходите. "

Финансовият министър Росица Велкова също изрази очакване да се покачат приходите след въвеждането на единната европейска валута, което ще усъвършенства и доходността по външния дълг. И още:

" Това, което е, че ние ще участваме във вземането на решенията в еврогрупата. Ние сега нямаме право да участваме. Всъщност, когато ние сме във валутен ръб, паричната политика, която организира Европейската централна банка, тя се отразява директно при нас ".

В началото на форума вицепрезидентът Илияна Йотова предизвести, че неналичието на информация поражда песимизъм измежду хората.

" Нека се чуват по-силно специалистите, които най-добре ще ни обяснят позитивите и негативите и да се противопоставим на тези, които, макар че знаят верните отговори, вършат от присъединяване на България в еврозоната своя политическа акция. "

Конференцията се организира на фона на митинг на " Възраждане ".

Лидерът на партията Костадин Костадинов бе позволен до форума.

" На това частно мероприятие има чиновници на НСО, на полицията, на службите за сигурност и частна защита. Само армията липсва и тя липсва по една доста елементарна причина – че липсва войска по принцип. Това обикновено ли е съгласно вас? Питам като жител. Тук на входа има хора, които вземат решение кой ще влезе и кой няма да влезе, по този начин на правилото харесваш ми, не ми харесваш. Искаме да им кажем, че желаеме референдум, тъй като голямото болшинство от българите не желаят унищожаването на лв.. Те изправят страната на ръба на гражданската война ", сподели Костадинов.

В отговор министър Велкова напомни голямото болшинство, с което Народното събрание удостовери пътя на България към еврозоната.

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР