Въвеждането на електронни товарителници обсъдиха зам.-министърът на транспорта Ангел Попов

...
Въвеждането на електронни товарителници обсъдиха зам.-министърът на транспорта Ангел Попов
Коментари Харесай

Въвеждат електронни товарителници първо за вътрешния транспорт

Въвеждането на електронни товарителници разискаха зам.-министърът на превоза Ангел Попов и ръководителят на Българска стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, оповестиха от Транспортното министерство.

Електронните товарителници в началото ще важат за вътрешния превоз, а по-късно и за интернационалния . В срещата взе участие и основният секретар на БСК Добри Митрев.

От БСК желаеха електронни товарителници с публично писмо до МТИТС, като част от пакета антикризисни ограничения за превъзмогване на последствията от COVID-19 в региона на превоза и логистиката. Искането бе по гледище на две браншови организации - Националното съдружие на българските спедитори (НСБС) и Националната организация на митническите сътрудници (НОМА).

Очаква се при започване на юни транспортното министерство да показа работен вид на документите, които регламентират използването на електронни товарителници у нас, и след координиране със заинтригуваните представители на бизнеса , да се пристъпи към ефикасното въвеждане на мярката в практиката.

Очакванията са, че електронната товарителница икономисва време на операторите и администрацията и ще има по-добра отчетност, по-добър надзор от страна на държавните органи. Очаква се да има и екологичен резултат, защото съществено ще ограничи хартиения документооборот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР