Въведена през 1970 г. от Националния център за урагани (NHC)

...
Въведена през 1970 г. от Националния център за урагани (NHC)
Коментари Харесай

Оценка на ураганите от шеста категория, предложена като проучване, предупреждаващо за „по-интензивно“ време, причинено от изменението на климата

Въведена през 1970 година от Националния център за урагани (NHC) в Съединени американски щати, тя варира от едно до пет, най-ниското число покриващ ветрове със скорост 74-95 благи в час и предизвестие за някои вреди и най-големият брой прогнози за „ пагубни “ вреди с ветрове със скорост 157 благи в час или по-висока.

Октомври 2023 година: Ураганът Отис удря източното крайбрежие на Мексико

Но ново изследване, оповестено в сборника от Националната академия на науките предложи предполагаем вихър от шеста категория вследствие на „ рекордни скорости напразно “ заради стоплянето на планетата.

Авторите Майкъл Венър и Джеймс Косин подлагат на критика скалата на Сафир-Симпсън, че е прекомерно огромна „ отворен “, което може да докара до подценяване на риска.

Вместо това изследването предлага разширение на условията за вихър от категория пет, с цел да обхване скорости напразно от 157-192 благи в час, с новата категория шест за ветрове по-голяма от 192 благи в час.

Позовавайки се на ураганите като на интензивни т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР