Във вторник технологичната компания X, основана от ИТ гиганта Гугъл,

...
Във вторник технологичната компания X, основана от ИТ гиганта Гугъл,
Коментари Харесай

Google Glass се завръща – този път като инструмент в производството

Във вторник софтуерната компания X, учредена от ИТ колоса " Google ", показа новата версия на Гугъл Glass – " умните " очила с вграден микропроцесор, камера и екран. Тя е предопределена за промишлени предприятия.

Продажбите на педишната версия на продукта, ориентирана към потребителите, бяха спрени през 2015. Когато за пръв път излязоха на пазара през 2013, очилата бързо срещнаха опозиция както от консуматори, по този начин и от държавни управления.

Това се дължеше на опцията за правене на фотоси и видео без близките да схванат. Много бързо разнообразни институции и частни бизнеси не разрешиха очилата, а техните притежатели бяха подложени на критика в общественото пространство.

Новата версия е ориентирана напълно към индустрията. Очилата оказват помощ на служащи, като им демонстрират серия от стъпки, които би трябвало да следват, да вземем за пример при сглобяването на машинна част. Така вместо на всяка стъпка служащият да би трябвало да отива до компютър в другия завършек на стаята, инструкциите са безусловно пред очите му от самото начало.

Вградената камера дава опция на служащия да получи помощ в действително време от специалист в друга част на фабриката, а гласовите команди освобождават и двете ръце.

Няколко предприятия – в това число заводи на производителя на техника General Electric и хранилища на логистичната компания DHL – към този момент от месеци тестват новата версия на очилата.

След общественото прекъсване на продажбите през 2015, " Google " не престават създаването на версията, предопределена за бизнеса, и продават дребни бройки тестови модели. От тази седмица към този момент всяка компания може да работи с сътрудниците на " Google ", които дават очила, оборудвани със специфичен програмен продукт за всеки клиент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР