Във вторник Северна Корея отговори на обажданията на Южна Корея

...
Във вторник Северна Корея отговори на обажданията на Южна Корея
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея проведоха първия от 13 месеца разговор

Във вторник Северна Корея отговори на позвъняванията на Южна Корея по двустранната " гореща радио линия ". Това е първият път, в който двете страни откриха директна връзка, откакто всички информационни канали сред тях бяха прекратени преди 13 месеца, заяви организация Yonhap, базирайки се на чиновници на южнокорейското министерство на защитата, съобщи БНР.

Според същата информация обаче Пхенян не дал отговор на радиовръзките транспортен съд с транспортен съд на Южна Корея. През предходната седмица двете Кореи взеха решение да възстановят горещата линия, която беше прекратена от Пхенян през юни предходната година поради хипотетичните опити на Сеул да популяризира антиправителствена информация през граница, след което Северът навлезе в няколко обезоръжени зони, съгласно междукорейските съглашения.

Междувременно южнокорейски законодатели обявиха, че Северна Корея е поискала анулация на интернационалните наказания, забраняващи износа на метал и вноса на рафинирано гориво и други потребности, като изискване за възобновяване на договарянията със Съединени американски щати за денуклеаризация, съобщи Ройтерс. Държавните медии на Северна Корея не загатнаха във вторник за сходно ново искане за анулация на наказания, като изискване за обновяване на договарянията.

Според южнокорейски депутати водачът на Северна Корея Ким Чен Ун и президентът на Южна Корея Мун Дже Ин са изразили предпочитание да възстановят доверието и да подобрят връзките, като Ким Чен Ун е изискал да се свържат още веднъж така наречен " горещите линии ". Те също по този начин споделиха, че Северна Корея се нуждае от към 1 милион тона ориз, защото стопанската система ѝ е била наранена от коронавирусната пандемия и от неприятното време предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР