Във вторник Европейският парламент реши да прекрати мандата на заместник-председателя

...
Във вторник Европейският парламент реши да прекрати мандата на заместник-председателя
Коментари Харесай

СЛЕД КОРУПЦИОННИЯ СКАНДАЛ: Отстраниха зам.-председателя на Европарламента Ева Каили

Във вторник Европейският парламент реши да приключи мандата на заместник-председателя Ева Каили.

Решението, че Ева Каили (Независим член, Гърция) няма да извършва повече функционалностите на заместник-председател на Парламента, беше утвърдено с 625 гласа " за ", 1 глас " срещу " и 2 гласа " въздържал се ", което съставлява двойно болшинство от две трети от подадените гласове и болшинство от членовете на Екологичен потенциал.

Гласуването беше извършено в сходство с член 21 от Правилника за активността на Европейския парламент и вследствие на настоящите следствия в Белгия, в които са забъркани някои членове и чиновници на Европейския парламент.

Процедурата беше задействана с решение на Председателския съвет (председател на Екологичен потенциал и ръководители на политически групи) от тази заран, който утвърди действието с единогласие.

Пленарната сесия на Екологичен потенциал ще организира спор през днешния ден към 17:30 ч. (българско време) по отношение на подозренията за корупция от страна на Катар и по-широката нужда от бистрота и отчетност в европейските институции, а в четвъртък към обяд ще гласоподава резолюция по въпроса.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР