Във втора секция в Полски Тръмбеш гласуването ще бъде с

...
Във втора секция в Полски Тръмбеш гласуването ще бъде с
Коментари Харесай

Секция в Полски Тръмбеш мина на хартия след проблем с машината

Във втора секция в Полски Тръмбеш гласуването ще бъде с хартиени бюлетини поради проблем с хеш кода на машината за гласоподаване, заяви ръководителят на РИК-Велико Търново Николай Илиев, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че решението за гласоподаване с хартиени бюлетини в тази секция е взето от ЦИК.

В останалите секционни комисии изборният ден е почнал обикновено, добави Илиев и посочи, че на всички места има подготвеност при пораждане на проблеми с машинното гласоподаване да се премине към книжен вид, защото са разпределени 212 хиляди хартиени бюлетини.

Във Великотърновска област малко над 210 хиляди гласоподаватели ще могат да гласоподават в 415 секционни изборни комисии. В 312 от секциите вотът ще бъде напълно машинен, а в 15 от секциите с най-вече гласоподаватели са конфигурирани по две устройства за гласоподаване.
В 103 секции гласоподавателите са под 300 и в тях вотът ще се упражнява единствено с хартиена бюлетина.

За лицата с увреждания са разкрити 4 преносими секции - във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени и Сухиндол. Специализираните секции са общо 11 - в болнични заведения, домове за възрастни хора и в бранш " Арести " във Велико Търново.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР