Във всяка страна ситуацията с пандемията е различна. И за

...
Във всяка страна ситуацията с пандемията е различна. И за
Коментари Харесай

Ето кога ще изградим колективен имунитет

„ Във всяка страна обстановката с пандемията е друга. И за в бъдеще всяка ще взема решение самостоятелно за себе си. В България има спад на новозаразените в последните седмици и това е добра вест. В същото време случаите са доста - стотици от тях биват приети в болница. Има доста смъртни случаи. Ситуацията към момента е сложна. Заради това би трябвало да насърчаваме имунизацията, да носим маски, да съблюдаваме отдалеченост, да отбягваме места с доста хора и да има съответно лекуване на хората в потребност. Пандемията към момента е тук. Омикрон може да протича по-леко от предходни разновидности, само че за някои хора е сериозен. И може да докара даже да гибел. Затова СЗО поучава ограниченията да се подвигат поетапно ”, изясни в ефира на Нова представителят на СЗО в България Скендер Сила.

Сила разяснява дали можем да приказваме за завършек на пандемията на фона на облекчаването на ограниченията във от ден на ден страни. „ В доста страни огромна част от ограниченията са отстранени. Но обстановката е друга. В доста страни от Европейски Съюз имунизацията е на доста високо равнище. Докато в България то е ниско. Що се отнася до това дали идва краят на пандемията - това е доста мъчно да се предскаже. Този вирус ни е изненадвал доста пъти. На всеки шест месеца имаме нов вид, от който да се тормозим. Достигнем ли до 70% на имунизирани хора по света, ще изградим групов имунитет. Дори да има нови разновидности, ще имаме този имунитет, който да ни пази ”, посочи представителят на СЗО в България.

Очакват ли се нови разновидности на COVID-19

По думите на Сила е обикновено да има нови разновидности на вируса. „ Що се отнася до това по какъв начин ще се отрази на хората и здравната система - считам, че сме доста по-добре готови за бъдещите разновидности. Очакваме, че обстановката ще се стабилизира след средата на годината, изключително след зимните месеци. Затова молим хората да продължат да се имунизират, с цел да се преборим с вируса ”, моли той.

Променят ли имунизациите против ковид човешкото ДНК

„ Не! Ваксините против COVID-19 не трансформират ДНК-то на човек. Но разбирам терзанията на хората - тъй като те биват бомбардирани с подправени вести. И по тази причина апелирам всеки един българин - четете сигурните уеб сайтове за информация, слушайте вашите лекари. Тази страна има толкоз положителни експерти - чуйте тях ”, прикани Сила.

Ще набъбнат ли Коронавирус случаите поради войната в Украйна

„ Всеки спор слага хората в риск. Не единствено от Коронавирус зараза, само че и от увеличение на психологичните, менталните проблеми. Заради това СЗО оказва своята поддръжка на сътрудниците в страната и на хората ”, посочи Сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР