Във време на изпитание народът ни е застрашен от разширяващата

...
Във време на изпитание народът ни е застрашен от разширяващата
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Да се съобразим с извънредното положение и да носим вярата като щит

„ Във време на тестване народът ни е заплашен от разширяващата се пандемия. Всички сме призвани да бъдем виновни към близък, народа и родината ни. Ясно осъзнаваме, че сме в най-мистичното време на църквата – време за подготовка и очакване на Празника на празниците – Възкресение Христово. “
С тези думи Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, се обърна към българския народ, предава БГНЕС.
„ С отеческа угриженост се обръщаме към Вас, скъпи братя и сестри, да съобразим всекидневието си с всички условия на изключителното състояние.
Призоваваме да се съблюдават рекомендациите на Светия синод – непроменяемо да носим вярата за благополучния завършек на това тежко за народа ни тестване. Вярата ни и Христовата обич, които горят в нас, са щит, който ще ни защищити от провокациите на деня.
Да не униваме, и макар компликациите, да бъдем бодри и непрекъснато да се молим, да се въздържаме от всяко зло, да не забравяме Христовата заръка: „ В света скърби ще имате, само че дерзайте, аз победих света.
Останали в домовете си с домашната икона, притихнали, с потайни сърца да отправим напън към Спасителя Христа с молитва за излекуване на болните и поддръжка на нашите медици, държавното управление и войнството, и всички, които не пестят сили и средства в това мъчително време, като се помолим: „ Господи Исусе Христе, Боже Наш, същински лекарю на душите и телата, който прояви толкоз добротворство и направи здрави страдащи душевно и телесно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със своята мощна мощ прогони убийствения вирус, който провокира боязън, страдалчество и гибел. В тези дни на тестване на вярата ни, успокой паниките и изцели заболелите. Господи, приключи силата на заболяването, младежите резервира и вразуми, старите хора поддържа и ги подари със здраве, успокоение и жизненост по застъпничеството всички светии.
Божията плодородна помощ да бъде с всички нас.
Бог да пази България! “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР