Във време, когато храната става все по-скъпо, трябва да се

...
Във време, когато храната става все по-скъпо, трябва да се
Коментари Харесай

10 препоръки, които ще помогнат да спестим пари при пазаруване

Във време, когато храната става все по-скъпо, би трябвало да се научим да пазарим рационално. Ето 10 рекомендации, които ще оказват помощ да спестим пари за храна.

1. Изключете смарт телефона си

Бутайки количка пред себе си, и проверявайки за нови известия в месинджъри или приплъзване на страници в обществените мрежи, ви струва пари, тъй като потреблението на мобилен телефон в магазина ви разсейва и прекарвате повече време в него. Колкото по-дълго вървите сред рафтовете на супермаркета, толкоз повече купувате.

2. Внимавайте за артикули с понижение

Когато забележим ярки червено-жълти етикети с цени, в един миг стопираме да мислим рационално. Ето защо преди да сложите в кошницата артикули с понижения, проверете периода на валидност и помислете добре дали имате потребност от тях. Наистина доста постоянно магазинът понижава цената, тъй като след няколко дни продуктите ще са с изминал период или тъй като не се купуват.

3. Не попадайте в клопките на търговците

Супермаркетите са особено проектирани по този начин, че да оставяте допустимо най-вече пари в тях. Огромни екипи от хора работят върху това от години и са се научили да употребяват всички недостатъци, с цел да ни накарат да купуваме. Най-скъпите и постоянно ненужни предмети са на равнището на очите. Ето за какво, в случай че желаете да спестите пари, не забравяйте да погледнете долните лавици.

4. Смятайте мислено

Докато поставяте продуктите в количката, пресмятайте мислено цената им, с цел да знаете почти какъв брой ще платите на касата.

5. Избягвайте пакетираните артикули

Цената на пакетиран домат нормално е по-висока, което значи, че ще похарчите малко повече. Същото важи и за нарязаното сирене или наденица.

6. Не водете деца със себе си

 Дори възрастните не постоянно могат да устоят на изкушението да сграбчен шоколадово блокче от рафта. Може да е доста мъчно да устоиш на молбите и сълзите на децата, изключително когато зад тила ти въздиша недоволна опашка. Затова се пробвайте да пазарувате без деца.

7. Пазарувайте сити

Със сигурност сте чували рекомендацията да ядете, преди да пазарувате в хранителен магазин. Ако отидете в магазина гладни, апетитните гледки и миризми могат да ви предизвикат да вършиме ненужни покупки. Същото важи и за жаждата. Не постоянно можем да разберем по кое време сме жадни и по кое време сме гладни.

8. Проверете продуктите в хладилника си

Ако знаете тъкмо какви храни ви липсват, тогава няма да купувате прекалено много и няма да се постанова да изхвърляте неизползваната храна.

9. Направете меню за седмицата 

Това ще изисква време и старания, само че ще ви спести времето когато пазарувате. Ако ясно знаете какво ще готвите, тогава елементарно можете да извършите прецизен лист на всички артикули, от които се нуждаете.

10. Поръчайте онлайн

Някои супермаркети имат онлайн услуга: можете да изберете артикули посредством уеб страницата или приложението и по-късно просто да ги поръчате. С този метод ще имате повече време да мислите за покупките си, да сравнявате цените, да търсите отстъпки.

/Actualno.com/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР