Във връзка със зачестилите запитвания в общинската администрация с молба

...
Във връзка със зачестилите запитвания в общинската администрация с молба
Коментари Харесай

Общината в Асеновград: Липсва основание да се намаляват или отменят наеми и такси

Във връзка със зачестилите запитвания в общинската администрация с молба от търговци и аграрни производители, община Асеновград осведоми притежателите, наемателите и ползвателите на парцели, терени или обекти – общинска благосъстоятелност, че не съществува законово съображение същите да бъдат освободени от задължението да заплащат такси, наеми, тротоарно право или различен тип заплащания.

Голяма част от тях, разрастващи активността си на разнообразни пазари, борси и закрити търговски пространства в града и кварталите, завяват настояването си да заплащат по-ниски наеми, до момента в който трае интервалът на изключително състояние в страната. С Решение №15/02.12.15 година Общински съвет – Асеновград направи смяна в Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги на територията на община Асеновград. С това изменение, за интервала от 01-ви януари до 31-ви март на всяка календарна година се понижава размерът на таксата от 22 лв. на 11 лв. на оборудванията за продажба на селскостопанска продукция на Общинския пазар в града. През останалото време се заплаща цялостната сума. Това касае както обектите, отдавани чартърен, по този начин и концесионерите.

Община Асеновград е съпричастна към всичко протичащо се и се стреми да облекчи оптимално жителите и юридическите лица, във връзка с разнообразни проблеми, само че в границите на законоустановените правила. Единственото, което администрацията има право и ще направи в тази тенденция, е съгласно чл.6 от Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13.0320 година, обнародван в „ Държавен вестник “, брой 28 от 24.03.20 година А той гласи: „ До анулацията на изключителното състояние не се ползват последствията от веселба за заплащане на отговорности на частноправни субекти, в това число лихви и неустойки за веселба, както и непаричните последствия като предварителна дължимост, повреждане на контракт и изземване на движимости “. Т.е. община Асеновград няма да начислява лихви и неустойки при неплащане на наеми и такси за периода на изключителното състояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР