Във връзка със зачестили опити за телефонни измами, основно в

...
Във връзка със зачестили опити за телефонни измами, основно в
Коментари Харесай

Зачестяват опитите за телефонни измами, основно в Североизточна България

Във връзка със зачестили опити за телефонни измами, главно в Североизточна България, Министерство на вътрешните работи още веднъж насочва зов към хората – не предоставяйте пари и полезности след позвънявания от непознати, без значение за кого ви се показват!

Телефонните измамници са извънредно изобретателни. Те сортират жертвите си на инцидентен принцип. Обичайно първото позвъняване става на стационарен номер, след което връзката може да продължи и на мобилен от прикрит или чужд номер.

Сценариите, които употребяват са най-различни – от „ доктор “, който оповестява за потърпевш родственик и желае пари за скъпоструващо лекуване, до „ непосредствен “, претърпял акцидент. Често се употребява и сюжет, при който непознатият се показва за „ служител на реда “ или „ прокурор “, търсещ подпомагане при провеждаща се интервенция за залавяне на нарушители.

Министерство на вътрешните работи още един път припомня, че по никакъв мотив и с никаква цел не съществува процедура при такива акции да се търсят пари от жители.

Въпреки че няма растеж на довършените телефонни измами, полицията още веднъж обръща внимание на хората да се отнасят с нужното подозрение, когато беседват с чужд. Запомнете главното предписание: Получите ли позвъняване от чужд за подпомагане на полиция, разтърсващ роман, молби за помощ или безпардонни закани, с следващи претенции – даване на пари или полезности, знайте, това е телефонна машинация! Не се поддавайте, прекъснете връзката!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР