Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители

...
Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители
Коментари Харесай

КНСБ: Не подкрепяме анархосиндикални форми на протест

Във връзка със обстановката от последните часове, в която представители на здравното съсловие демонстрираха анархосиндикални форми на митинг, държим да подчертаем, че не поддържаме сходни прояви. Това се споделя в позиция на КНСБ и на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето при КНСБ.

Не одобряваме използването на провокативни принадлежности при протестни дейности, включването на политически лица в тях и съзнателно нарушение на публичния ред, декларират от КНСБ. И припомнят, че КНСБ и Федерацията на синдикатите в опазването на здравето постоянно са подкрепяли и ще поддържат настояванията на всеки, който се бори и стачкува за по-високи хонорари и възстановяване на изискванията на труд. Има одобрени и законоустановени способи. Всеки би трябвало да дава отговор пред закона, се показва в позицията, предава Българска телеграфна агенция.

Както и до момента, продължаваме да настояваме за осъществяване на постигнатите договорености в Колективния трудов контракт в бранша " Здравеопазване ", декларират от КНСБ. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР