Във връзка със 100-годишнината от първото честване на Деня на

...
Във връзка със 100-годишнината от първото честване на Деня на
Коментари Харесай

БСП-Пловдив удостои доц. Кирчо Атанасов със званието Съврем...

Във връзка със 100-годишнината от първото честване на Деня на будителите градската организация на БСП-Пловдив удостои със званието “Съвременен национален будител ” доцент Кирчо Атанасов за изключителния му принос и заслуги в развиването на българското обучение и просвета, и градежа на българския дух. Плакетът беше връчен персонално от ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия и депутат от 16 МИР Иван Петков. 

Доц. Кирчо Атанасов е прочут учител в Пловдив и дълготраен шеф на Математическата гимназия в града. Той е бил депутат, а също и зам.-министър на образованието. Неговият принос в просветата е голям, по тази причина пловдивските социалисти са решили точно той да бъде почетен с това самопризнание. 

“Съвременен национален будител ” е самодейност на новото управление на Българската социалистическа партия в Пловдив, като стремежът на социалистите е тя да бъде годишна и всяка година с това самопризнание да бъдат удостоявани бележити пловдивчани, съдействали с активността си за развиването на българското обучение и просвета. С този акт се цели подрастващото потомство да пази традициите и българщината, които в актуалния свят биват подценявани за сметка на непознати празници.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР