Във връзка с временно управляващият посолството на страната в София

...
Във връзка с временно управляващият посолството на страната в София
Коментари Харесай

Временно управляващият посолството на РС Македония в София бе извикан на разговор в МВнР

Във връзка с краткотрайно ръководещият посолството на страната в София бе извикан в Министерството на външните работи, където му бе връчена протестна нота.

В рамките на извършения диалог сред шефа на дирекция „ Югоизточна Европа “ на Министерство на външните работи Ваня Андреева – Малакова и краткотрайно ръководещия посолството на Република Северна Македония в България Владимир Кръстевски бе декларирано, че на 28 август 2021 година българската страна е установила увреждане на пилона и премахване на знамето на Република България, сложено до офиса на службата по търговско-икономическите въпроси към генералното ни консулство в Битоля. Изразено бе надълбоко отвращение от този случай. Подчертано бе, че всяко деяние, израз на ненавист против друга страна или нейните жители, опонира на главните полезности на актуалните демократични общества и пречи на одобряването на добросъседски връзки. Отчетена бе своевременната обществена реакция на Министерство на външните работи на Република Северна Македония, в която остро се осъжда вандалския акт и се поема ангажимент за следствие и заблуждение под отговорност на причинителите.
 Ангел Джамбазки към Министерство на външните работи: Недопустимо е да се толерира Коминтерновската политика на модерно Скопие! Ангел Джамбазки към Министерство на външните работи: Недопустимо е да се толерира Коминтерновската политика на модерно Скопие!
Реакцията на българския представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки идва след следващия случай на поругаване на бъ...

В хода на срещата беше изразена още веднъж загрижеността на българската страна от зачестилите случаи на офанзиви и демонстрация на експанзия, предизвикани от ненавист към България, в това число по отношение на жители на Република Северна Македония с български генезис или такива, симпатизиращи на страната ни.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР