Във връзка с влязлата в сила мярка от 06.00 ч.

...
Във връзка с влязлата в сила мярка от 06.00 ч.
Коментари Харесай

Ограничения за пътуванията на български граждани в Гърция

Във връзка с влязлата в действие мярка от 06.00 ч. на 23 март 2020 година в Гърция за ограничение на придвижването на Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната са дадени инструкции да пропущат в Гърция две категории български жители:

1. Работещи в Гърция. Тези български жители би трябвало да удостоверят, че работят в Гърция, посредством показване на запълнен формуляр от шеф (удостоверение за придвижване на работещ), разполагаем на адрес: “forma.gov.gr”;

2. Българските жители, които имат действителна основателна причина за пътешестване, като всеки един случай ще бъде обсъждан поотделно на място. В тази връзка е целесъобразно всеки български жител, който счита, че има основателна причина (различна от тази по т.1) да влезе в Гърция през сухопътна граница, авансово би трябвало да се обади по телефон на съответния Граничен контролно-пропусквателен пункт на сухопътната граница, с цел да запознае способените органи с съответния случай, както и да получат информация дали ще бъдат позволени на гръцка територия и какви документи и формуляри е належащо да показват и носят в себе си.

В мощ е ограничаването за пътешестване на най-много двама души в един автомобил (шофьор + един пътник).

За български жители, излизащи от територията на Гърция, няма никакви ограничавания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР