Във връзка с установените положителни тестове на територията на страната

...
Във връзка с установените положителни тестове на територията на страната
Коментари Харесай

Столичната община отменя всички масови прояви

Във връзка с откритите позитивни проби на територията на страната кметът на Столична община Йорданка Фандъкова свика съвещание на оперативния щаб на Столичната община за предварителна защита на разпространяването на корона вируса. До момента на територията на Столична община няма регистриран случай на заразяване с COVID-19, рапортува доктор Пенчев, шеф на Столична районна здрава ревизия.

На този стадий София разполага със свободен брой кревати за лекуване и карантина на хора с вирусни признаци. Здравните заведения в София разполагат с нужния брой медицински личен състав, който да поеме диагностициране, проучване и лекуване на жители, както и нужните самостоятелни защитни средства.

По заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова Втора градска многопрофилна болница се приготвя да поеме случаите на инфектирани с COVID-19 при нужда. За това са обезпечават нужните инсталация, медицински личен състав и защитни дрехи. Ръководствата на лечебни заведения „ Пирогов “, Александровска, ВМА, Белодробна и Инфекциозна рапортуваха за въведената спомагателна организация и готовността за реакция.

Съветът на лекарите към всички жители, които имат вирусни признаци, е първо да се обадят по телефона на персоналния си доктор, да извършват прецизно неговите инструкции и да не подхващат посещаване в медицински центрове. Граждани, които нямат персонални лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната районна здравна ревизия. Гражданите, на които е наложена карантина, би трябвало прецизно да я съблюдават.

Софийският действен щаб даде инструкции за спомагателна стерилизация на транспортните средства на градския превоз, както и на метростанциите в София. Допълнително се обработват с дезинфектанти парапети, седалки и места, които пасажерите допират с ръцете си.

Всички учебни заведения на територията на София не престават да са в грипна почивка. Детските градини работят със засилен филтър на вход за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги.

По разпореждане на щаба всички пространства на институции, които работят с жители, ще бъдат дезинфекцирани по 4 пъти дневно. Препоръчва се на всички публични здания, включително търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и други, също да подхващат ограничения за разчистване с дезинфектанти 4 пъти на ден.

Столична община анулира всички общински всеобщи мероприятия като се извършват прецизно напътствията за спортни и културни мероприятия на националния щаб.

Оперативният щаб на София предлага на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти, да съблюдават добра персонална хигиена. Призоваваме жителите да са спокойни и да се осведомят от формалните източници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР