Във връзка с усложнената международна обстановка на 14.03.2022 г. общественият

...
Във връзка с усложнената международна обстановка на 14.03.2022 г. общественият
Коментари Харесай

Общественият посредник на Пловдив с важно съобщение заради усложнената международна обстановка

Във връзка с усложнената интернационална конюнктура на 14.03.2022 година публичният медиатор на територията на Пловдив изпрати препоръка до Областния шеф, кмета и ръководителя на Общинския съвет, както следва: 

По мотив усложнената интернационална конюнктура оповестеният в уеб страницата на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " лист на груповите средства за отбрана, които по своето предопределение в действителност са градски скривалища от I-ва и II-ра категория, както и апелът към ръководителите на етажните притежатели на гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН,  искаме да Ви обърнем внимание, че до 1992 година нормативно е било уредено в публичните и жилищните здания да се строят (обособят) местни защитни уреди в избените пространства.

Тези пространства бяха оборудвани с стоманени порти, стоманени капаци на прозорците, умивалници с течаща вода и електрифицирани. Те се назоваха " Противорадиационни укрития " (ПРУ) и бяха разчетени да подслонят живеещите във входа при съответна потребност. Тези пространства съществуват и в този момент, само че не могат да извършват плануваните им функционалности, тъй като нашите наблюдения са, че те не са в положително положение, защото липсва част или напълно оборудването им. Като част от общите елементи на постройките на доста места те са цялостни с движимости, а някъде даже са " приватизирани " от някой от членовете на етажната благосъстоятелност и се употребяват за персонални потребности.

Във връзка с гореизложеното ние считаме, че би била добра и навременна превантивна мярка да бъдат  спуснати незабавни инструкции от районните администрации към шефовете на етажните собствености на територията на Пловдив за привеждане на тези пространства в положително експлоатационно положение, с цел да може при потребност те да бъдат употребявани, като самият развой съгласно нас е добре да бъде следен и инспектиран от някои от общинските и държавни способени органи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР