Във връзка с Решение (ЕС) 2024/210 на Съвета от 30

...
Във връзка с Решение (ЕС) 2024/210 на Съвета от 30
Коментари Харесай

Ще проверяват ли паспортите на децата по границите след влизането ни в Шенген по въздух и вода?

Във връзка с Решение (ЕС) 2024/210 на Съвета от 30 декември 2023 година по отношение на цялостното използване на наредбите на достиженията на правото от Шенген в Република България и Румъния и след премахването от 31 март 2024 година на инспекциите на лица на вътрешните въздушни и морски граници със и сред България и Румъния и страните от Шенген, граничните инспекции на малолетни и малолетни лица на вътрешните въздушни и морски граници със и сред България и Румъния и страните от Шенген също отпадат .

След 31 март 2024 година условията за показване на писмени единодушия от родителите, настойниците и попечителите при овакантяване страната на малолетни и малолетни български жители няма да са използвани на тези граници .

Родителите следва да знаят, че правилото за съществуване на общо единодушие за издаване на паспорт и за овакантяване територията на страната, залегнал в националното законодателство, следва да се съблюдава.

При съществуване на спор сред родители на малолетни или малолетни лица по въпроси, свързани с овакантяване територията на страната, разногласието се взема решение по реда на Семейния кодекс от районния съд по сегашния адрес на детето . Производството стартира с подаване на молба до районния съд по сегашния адрес на детето.

И в Шенген: Храна, питиета и хотел при анулация или просрочен полет

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР