Във връзка с регистрираната висока заболеваемост през последната седмица (07.01.

...
Във връзка с регистрираната висока заболеваемост през последната седмица (07.01.
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в област Стара Загора

Във връзка с записаната висока заболеваемост през последната седмица (07.01. - 13.01.2019 година - 264,84 души на 10 000), както и от резултатите на изследваните проби на заболели лица с остри респираторни болести (ОРЗ), които демонстрират съществуване на циркулация на грипен вариант А H3N2, РЗИ - Стара Загора афишира грипна зараза за област Стара Загора, считано от 15 януари.
Засегнати са всички възрастови групи.
С оглед спиране на епидемиологичната верига в изискванията на грипна зараза и ограничение на заболеваемостта от ОРЗ и грип измежду учениците, РЗИ - Стара Загора ще предлoжи на РУО на МОН преустановяване на образователните занятия в област Стара Загора за интервала 16.01.2019 – 18.01.2019 година
Препоръчват на лечебните заведения за болнична помощ: да преустановят свижданията, лечебните заведения за извънболнична помощ - медицинските, диагностично-консултативни центрове и центровете за незабавна здравна помощ, да разкрият при опция грипни кабинети; да преустановят работата на женските и детски консултации; да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации; да спрат профилактичната активност.
С цел недопускане на затруднения на случаите на грип, от РЗИ припомнят на всички лечебни заведения, че е значимо своевременното започване на лекуване с антивирусни препарати.
РЗИ предлага на хората: ограничение на обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства; болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение; при съществуване на признаци за грип да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа.
Спазването на рекомендациите е въпрос на персонална отговорност към себе си и към другите, защото най-хубавата защитна мярка е ограничение на контактите с заболели хора. Това е от изключително значение за тези с хронични болести, бременни дами и деца.
РЗИ - Стара Загора продължава всекидневно да прави деен контрол над заболеваемостта от грип и ОРЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР