Във връзка с разпространените вчера слухове, че Ford ще се

...
Във връзка с разпространените вчера слухове, че Ford ще се
Коментари Харесай

Потвърдено: Ford се отказва от три модела

Във връзка с публикуваните през вчерашния ден клюки, че Ford ще се откаже от Fiesta през идната година, компанията публично удостовери изказванието и съобщи, че компактният хечбек ще бъде свален от поточната линия през месец юни 2023 година. Към момента компанията приема само поръчки за петвратата версия на модела, като това ще продължи до запълване на планувания индустриален потенциал.



Краят на Fiesta също по този начин бележи и края на производството на мотори с вътрешно горене в завода в Кьолн. Той ще бъде трансформиран в център за електрификация, където ще се създават нови транспортни средства задвижвани от акумулатори и електромотори. Производството на известния 1.0-литров EcoBoost ще бъде преместено в Крайова.



Заедно с Fiesta, пазарът в Европа се сбогува и с още два модела – S-Max и Galaxy. Те към този момент не могат да бъдат поръчани в страната ни и останалата част от Европа. До края на производството на двата модела остават няколко месеца, през които ще бъдат изпълнени актуалните потребителски поръчки.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР