Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

...
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

РЗИ с официална информация за последните случаи на коронавирус във Варна

 Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

На 26 юни, в единния информативен портал, са регистрирани 8 нови случая на лица от област Варна, с позитивна проба за COVID-19.

Новорегистрираните лица са най-вече младежи, на възраст от 18 до 53 години, работещи в разнообразни компании и офиси, без епидемиологична връзка сред тях.

От новите регистрирани случаи, един е жена на 62 година, приета в болница в Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Света Марина “, останалите 7 – са на домашно лекуване.

Общо за област Варна, до сегашния миг са регистрирани 61 лица с позитивна проба за COVID-19, от тях 2 медицински лица, 2 деца на 3 год. възраст, 1 умрял.

Активните случаи са 35, от тях 8 са приети в болница, останалите са на домашно лекуване.

През последните дни се обрисува наклонност на повишаване броя на случаите, позитивни на COVID-19, за област Варна, респективно на тази в страната.

РЗИ Варна предлага, популацията да съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения – неструпване на хора на едно място, отдалеченост най-малко от 1.5 м, потребление на персонални защитни средства и дезинфектанти, отговорност за запазване на персоналното и публично здраве.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците на Регионалната здравна ревизия за определяне на нови контактни лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР