Във връзка с публикацията на Либерта - Арестантите в Бургаския

...
Във връзка с публикацията на Либерта - Арестантите в Бургаския
Коментари Харесай

Директорът на Бургаския затвор излъгал пред БНР

Във връзка с обявата на " Либерта " - " Арестантите в Бургаския затвор оповестиха гладна стачка, третирали ги като наказани лица " - шефът на Бургаския затвор Бранимир Мангъров е коментирал проблема пред БНР - Бургас.

Пред Българкото национално радио Мангъров споделя: " Няма никакво напрежение, а единствено претенциите на няколко души ". Това негово изказване не дава отговор на истината. Случаят не касае " няколко индивида ". " Либерта " разполага с декларация на гладуващите арестанти, която е подкрепена с трите имена на над 40 от тях.

Лицата, изтърпяващи мярката " Задържане под стража ", не са с влезнали в действие ефикасни присъди. Те не са пандизчии и са почтени до доказване на противното пред Българският съд, който има пълномощията да отсъди виновността или невинността им. Третирането на арестантите като пандизчии опонира на Европейското законодателство, а против стрната ни има задоволително неоправдателни присъди от Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) тъкмо по проблеми, свързани с българските затвори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР