Във връзка с прогнозите за интензивни валежи и обявения жълт

...
Във връзка с прогнозите за интензивни валежи и обявения жълт
Коментари Харесай

Заради очаквани нови валежи: Фандъкова възложи постоянно наблюдение на реките и язовирите

Във връзка с прогнозите за интензивни превалявания и оповестения жълт код за София п о разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова се прави непрекъснато наблюдението на равнищата на реките и общинските язовири, разчистване на дъждоприемните шахти и оттоци, оповестиха от Столичната община.

Столичният инспекторат би трябвало да управлява компаниите, които са ангажирани с чистотата в града, да правят разчистване на улици и тротоари след бурята нощес. Районните кметове би трябвало да провеждат наблюдаване на водните обекти на съответните територии и да имат подготвеност за реакция при нужда. Екипите на „ Зелена система “ дават отговор за почистването на парковете и градските градини.

Във връзка с предстоящите нови превалявания през идващите дни се прави непрекъснато наблюдаване на равнищата на реките и язовирите. Към момента речните равнища са в норма, обезпечена е естествена проводимост на водните количества и няма заплаха от разливи.

Аварийните екипи на общината дружно със столичната пожарна са реагирали на повече от 80 сигнали за паднали дървета и клони, както и завирявания и наводнени дворове в кв. “Орландовци “, регион Сердика.

Работата на 6 спешни екипи продължава на терен, като се правят отводняване на изби и дворове и се реализират обходи на сериозни места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР