Във връзка с придобита информация от служители на ДАНС, че

...
Във връзка с придобита информация от служители на ДАНС, че
Коментари Харесай

СГП Лийкс 5: Документи, записи и компютри са иззети от „Евролаб 2011“ и имоти на Чакърян

„ Във връзка с добита информация от чиновници на ДАНС, че на адрес в гр. София, жк Сердика, бл.18А …, на който е записано комерсиално сдружение „ Евролаб 2011″ ЕООД, обвързвано с лицето Размиг Керопе Чакърян, се намират движимости и предмети от голяма важност по формирано досъдебно произвеждане от СРП, които могат да бъдат укрити или унищожени … предлагам да бъдат осъществени дейности по следствието на адресите. “

Цитатът е от оповестената през днешния ден от Антикорупционния фонд /АКФ/ докладна бележка от Главна дирекция „ Борба с огранизираната престъпност “ /ГДБОП/ от 29 май 2023 година, нощта, в която управляващите вършат. Фирмата „ Евролаб 2011 “ ЕООД е известна около фитосанитарния надзор на контролно-пропусквателния пункт „ Капитан Андреево “, посочвана неведнъж като „ едва звено “ в граничния надзор .

Видно от протоколираните разпити на чиновници на ГДБОП, дейностите са осъществени още същата вечер в границите на стремително формирано от Софийската районна прокуратура /СРП/ досъдебно произвеждане по обява на уеб страницата на АКФ ден по-рано със фотография на усмихнатите Петьо Петров и Борислав Сарафов пред ресторанта „ Осемте джуджета “.

Петьо Петров и Борислав Сарафов. Снимка: АКФ

Ролята на ДАНС в среднощното претършуване на адреси , свързани с Размиг Чакърян, не беше обществено известна до момента. Не беше известно и подаването на оперативна информация от ДАНС към ГДБОП за връзки сред „ Евролаб 2011 “ ЕООД и Размиг Чакърян , от една страна, и сред Чакърян и започнатото следствие против Петьо Еврото , от друга. Досега такава информация излизаше единствено от журналистически следствия. Претърсените парцели, свързани с Размиг Чакърян, са столичният ресторант „ Келари “, други адреси наоколо до него, въпросният офис на „ Евролаб 2011 “ ЕООД, както и вила в Капитан Андреево.

Не е известно какво е намерено при нито едно от тези дейности по следствие. От прокуратурата до момента не са разгласявали какво се е случило с конфискуваните материални доказателства – компютри, записи от охранителни камери и документи – от парцелите на Чакърян и дали информацията на ДАНС за връзка с Петьо Петров е доказана. Не е ясно и дали по линия на Размиг Чакърян са осъществявани каквито и да е спомагателни дейности по следствие след приемане на делото по подготвеност от Софийска градска прокуратура.

След безуспешната акция по задържането на Петров, на 30 май 2023 година наблюдаващият прокурор от СРП Георги Иванов подрежда търсене на местонахождението на Петров , неговото дете и на Размиг Чакърян , в това число слагането на характерен граничен надзор, в случай че се опитат да преминат границата. Също неразбираемо остава дали Чакърян продължава да се търси от управляващите и все още.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР