Във връзка с появилите се в общественото пространство спекулации за

...
Във връзка с появилите се в общественото пространство спекулации за
Коментари Харесай

Скопие: Нямаме нови ангажименти с България извън Протокола

Във връзка с появилите се в публичното пространство спекулации за нови взаимни документи сред България и районен съд Македония, Министерството на външните работи на РСМ осведоми, че следи с внимание процеса на съставяне на българското служебно държавно управление и развиването на вътрешната и външната политика. Скопие акцентира, че " е въодушевяващ сериозният фокус, който се придава на нашите двустранни връзки и от страна на новото правителство”.

" Цялата появила се в обществото информация за устройството, организацията, проектите за деяние и цели на новото държавно управление са вътрешна работа на Република България и не са резултат от двустранни разговори”, се споделя в известие на македонското външно министерство.

От там допълват, че отхвърлят всички изказвания, че се приготвят нови задължения за двете страни отвън към този момент контрактуваните правила от взаимния Протокол, които значат взаимност в границите на поетите задължения, както и автономност на Съвместната мултидисциплинарна специалиста комисия по исторически и просветителни въпроси.

Изявлението на македонското Министерство на външните работи пристигна след следващата офанзива от страна на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ против държавното управление. В оповестена тази заран декларация ВМРО-ДПМНЕ упрекна кабинета на Ковачевски в изменничество и продажба на македонската еднаквост, история, език и просвета и се приканва за предварителни парламентарни избори и осъществяване на референдум.

Реакцията на партията е във връзка дадената през вчерашния ден от служебния министър на външните работи на Република България Николай Милков брифинг, по време на който той показа екипа на министерството и целите по време на работата на кабинета.

В отговор на въпрос по отношение на непосредствените задания във връзка с двустранния разговор с районен съд Македония министър Милков посочи, че следва да се одобри писмен документ, който ще дефинира съответните задания пред институциите в България с съответно написани задължения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР