Във връзка с постъпило писмо в Община Благоевград, уведомяваме, че

...
Във връзка с постъпило писмо в Община Благоевград, уведомяваме, че
Коментари Харесай

Важно за благоевградчани: Ако спре тока не се чудете, ето кое го налага

Във връзка с постъпило писмо в Община Благоевград, уведомяваме, че „ Електроразпределителни мрежи Запад “ стартира осъществяването на план за събиране на масиви от данни за енергийните уреди и съоръжение на територията на гр. Благоевград.

Успешната реализация на плана постанова да бъдат осъществявани планувани спирания на електрозахранването, за които потребителите в съответните региони могат да се осведомят посредством уеб страницата на ЕРМ Запад в секция „ Прекъсвания: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/.

Целта е да се добави и актуализира географската осведомителна система (ГИС) на сдружението, както и да се основат IT принадлежности за гарантиране на акуратност на информацията.
Проектът за Благоевград започва на 07 ноември 2022 година и да продължи до 11 ноември 2022 година

Изпълнението му ще понижи времето за реакция при спешни обстановки и ще даде опция за по-бързо разкриване и попречване на повреди, ще редуцира периодите за присъединение и даване на техническа информация за енергийните уреди на клиентите.

Тази стъпка е част от цялостната тактика на компанията за цифровизация и рационализация на мрежата, която да дава отговор на потребностите на една съвременна европейска столица. Географската осведомителна система подкрепя с координирана и структурирана информация функционалностите на обособените звена в компанията.

С цел обезпечаване на безвредната работа на чиновниците, изключване на избрани уреди, обезпечаване на сила от различни източници и следващо нормализиране на схемата на зареждане, ще бъдат осъществявани кратковременни оперативни превключвания с дълготрайност не повече от 5 минути през нощта в интервала сред 02:00 ч. и 05:00 ч., когато се записва най-ниско ползване на електрическа енергия.

В. Василев


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР