Във връзка с опустошителното земетресение от 6 февруари 2023 г.

...
Във връзка с опустошителното земетресение от 6 февруари 2023 г.
Коментари Харесай

Продължават да се събират дарения за пострадалите в Турция и Сирия

Във връзка с опустошителното земетресение от 6 февруари 2023 година в Турция помощи за потърпевшите в Турция и Сирия не престават да се събират в офиса на БЧК – Габрово на ул. „ Константин Иречек “ - 3, всеки работен ден до 17:00 ч.

Събраните материални дарения не се разделят и от време на време се изпращат в София към центъра на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", откъдето се транспортират към засегнатите региони.

В момента най-неотложни са потребностите от:

- нови топли детски, дамски и мъжки облекла и обувки;

- ново спално бельо;

- нови топли завивки;

- хигиенични средства (за персонална употреба).

Българският Червен кръст насочва зов и към българските фирми-производители, като ги приканва да поддържат акцията, както с изброените нагоре продукти от първа нужда, по този начин и съгласно опциите си със:семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и акумулатори.

Всички дарения следва да дават отговор на санитарно-хигиенните условия.

Откритатаспециална банкова сметка в лв. за набиране на финансови средства в помощ на потърпевшото население в Турция и Сирия е:

IBAN: BG64 UNCR 7630 1078 660 913

Основание: За потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите акцията на БЧК и с SMS на стойност 1 лева на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.

В рамките на проведената от БЧК акция не може да заявите за къде да бъде изпратено вашето подаяние, само че в случай че желаете то да доближи съответно Сирия, може да го изпратите по пощальон, поща или на място в Сирийското посолство. В задачата е оголен пряк телефон 02 9625742, на който има назначен чиновник, който дава отговор за обстановката. Прилагаме описи с най – належащитехуманитарни помощиимедикаменти,които се събират.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР