Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно

...
Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно
Коментари Харесай

Заради новите цени на тока: ЧЕЗ започва извънреден отчет на електромерите

Във връзка с установяване от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени за електроенергията от 01 юли 2019 година, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД ще извърши изключително отчитане на електромерите на клиентите, оповестиха от сдружението.

Графикът на изключителния доклад ще бъде оповестен на уеб страницата на ЧЕЗ в секция „ Графици “ на 28 юни, петък. След тази дата информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010. С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира в допълнение 319 чиновници. 

Всички отчетници ще работят с удължено работно време в интервала от 01-02.07.2019 година

Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

С цел гарантиране на оптималната уместност при фактуриране на употребяваната електрическа енергия,клиентите имат опция сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2019 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на Дружеството. Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, следва да направят своя доклад на 30 юни 2019 г. Подадените данни от самоотчета през този интервал се смятат за регистрирано ползване към 30.06.2019 година, в това число. Фактурите през месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала – по остарели и по нови цени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР