Във връзка с наближаващите никулденски празници ИАРА проверява произхода на

...
Във връзка с наближаващите никулденски празници ИАРА проверява произхода на
Коментари Харесай

Инспектори от ИАРА масово проверяват търговците на риба в Монтана

Във връзка с наближаващите никулденски празници ИАРА ревизира произхода на рибата, която ядем и ще сложим на трапезата си. С цел предварителна защита на нерегламентирания, недеклариран и нерегулиранин лов на риба и търговия с артикули от лов на риба.
Инспекторите на организацията в Монтана приканват да не се купува риба от нерегистрирани търговци и производители.
При нереднисти всеки може да алармира на телефонен номер на ИАРА 0885111881 – Ростислав Василев и 0886610262 Валери Спасов или телефон 112.
За интервала от 30.11.2018 година до 03.12.2018 година инспекторите на ИАРА направиха 53 инспекции в комерсиалната мрежа в цялата страна, в рибовъдни стопанства, във вътрешните водоеми, както и на транспорта на риба. Съставени са 4 акта за нарушавания на Закона за рибаството и аквакултурите (ЗРА) и са подхванати дейности, според закона.
“В съпоставяне с предходни години, тази година понижава количеството на нелегално уловената риба и на нерегистрираните стопанства. Проверките са повече от преди, а нарушаванията доста по-малко, което се дължи както на множеството усъвършенствания в нормативната уредба, по този начин и на по-активната и ефикасна работа на инспекторите”, разяснява изпълнителният шеф на ИАРА доцент доктор Галин Николов.
Той заяви, че инспекциите не престават в цялата страна и след Никулден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР