Във връзка с медийни публикации, Булгаргаз информира, че дружеството е

...
Във връзка с медийни публикации, Булгаргаз информира, че дружеството е
Коментари Харесай

Булгаргаз: Поисканата от ЕК информация е насочена към отношенията с доставчици и партньори

Във връзка с медийни изявления, " Булгаргаз " осведоми, че сдружението е получило въпроси от Генерална дирекция " Конкуренция " на Европейската комисия по отношение на доставките на природен газ до България, се показва в известие на сдружението.

 

Изследваният интервал обгръща последните няколко години, а поисканата информация е ориентирана към връзките с снабдители и сътрудници и детайлности за доставките, допълват от там. " Булгаргаз " приготвя и ще даде информацията в контрактувания с Европейска комисия период.

 

Дружеството поддържа постоянен контакт с Комисията и от време на време ѝ оказва подпомагане по разнообразни въпроси от неговата подготвеност.

 

Попитан за известията, че Европейска комисия прави инспекция на съглашението сред България и турското сдружение " Боташ ", представител на Европейска комисия удостовери през днешния ден, " Можем да потвърдим, че изпратихме искане за даване на информация, сподели той. Комисията следи доста деликатно този въпрос и е в контакт със съответните управляващи и организации. Нашата цел е да следим за спазването на европейските правила за пазара на сила. В случай на признаци за отклонения, в това число за нарушение на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните ограничения ", уточни още формалният представител на Европейска комисия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР