Във връзка с летния туристически сезон и интензивния пътникопоток Главна

...
Във връзка с летния туристически сезон и интензивния пътникопоток Главна
Коментари Харесай

МВР ще проверява напускащите страната деца

Във връзка с летния туристически сезон и интензивния пътникопоток Главна дирекция „ Гранична полиция “ подхваща редица ограничения за ускореното прекосяване на жителите през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната.

През лятото доста се усилва броят на напускащите страната деца, които подлежат на спомагателни инспекции за попречване на противозаконни дейности по отношение на тях, написа.

Граничните служители на реда управляват плануваното в националното законодателство условие за показване на нотариално заверено единодушие за овакантяване на страната на малолетни български жители, пътуващи непридружени от родител/родители.

Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващия родител е съображение да се откаже излизането от Република България на ненавършилия пълноправие български жител, предизвестиха от Министерство на вътрешните работи.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт на излаз се показват нотариално заверена декларацията и нормално копие от нея, което остава на граничния пункт. Често установяваната липса на копие удължава ненужно времето за престой на пункта и води до струпване на чакащи коли. Придружителите на децата би трябвало да знаят, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт няма опция да се изготвят копия на декларациите, заради което те би трябвало авансово да се снабдят с тях.

С цел ускорение осъществяването на граничните инспекции и понижаване времето за изчакване на Граничен контролно-пропусквателен пункт, молим към жителите да се осведомят за условията за пътешестване на ненавършили пълноправие деца и да приготвят авансово нужните документи за гранична инспекция. Подробна информация можете да намерите в интернет страницата на Главна дирекция „ Гранична полиция “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР