Във връзка с казуса със сваления украински самолет Русия трябва

...
Във връзка с казуса със сваления украински самолет Русия трябва
Коментари Харесай

Украйна: Русия да бъде разследвана за доставката на ракетните системи, с които е свален самолетът

Във връзка с проблема със сваления украински аероплан Русия би трябвало да бъде разследвана за нарушение на интернационалните наказания против Иран - като е продала на Техеран ракетните системи, с които е изумен лайнерът. Това съобщи пред публицисти във Вашингтон украинският дипломат в Съединени американски щати Владимир Елченко, съобщи " Гласът на Америка ".

" Може би това е въпрос на по-далечна вероятност. Но би трябвало да се търси интернационална отговорност от хората и фирмите, които подписват такива покупко-продажби ", разяснява Елченко.

Той добавя, че в този момент е по-голям въпросът за отговорността на Иран, както на самостоятелно равнище от хората, които са давали и изпълнявали заповедите - отговорните за свалянето на самолета, по този начин и от страната на интернационално равнище.

" Тъй като Иран напълно призна присъединяване и виновността си за тази покруса, се надявам, че иранската страна ще измине този път от началото до края и ще изплати всички полагащи се обезщетения на фамилиите на починалите и на самолетната компания. Също и че ще направи всичко друго, което би трябвало да се прави в сходни случаи. Надявам се, че няма да ни се наложи да се обръщаме към интернационалните правосъдни институции, че въпросът ще бъде решен сред Украйна и Иран на двустранно равнище. Според мен Иран стартира да се държи цивилизовано. Призна виновността си. " - съобщи украинският дипломат.

По думите му, Украйна е получила цялата разследваща информация по случая от Съединени американски щати.

Елченко добави, че компанията Boeing е предложила своето подпомагане и цялостна поддръжка за следствието.

" Украйна получава избран достъп до черните кутии и евентуално отсега нататък ще вършим всичко взаимно със експертите от Boeing. Те безусловно ще влязат в групата, която се образува от страните, чиито жители починаха в злополуката, и несъмнено Съединени американски щати като производител на моторите на и самолета. " - разясни дипломатът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР