Във връзка с изразени от страна на индустриалните енергийни консуматори

...
Във връзка с изразени от страна на индустриалните енергийни консуматори
Коментари Харесай

С въвеждането на входно-изходната тарифна система на пазара на природен газ се изпълняват изисквания на ЕК

Във връзка с изразени от страна на индустриалните енергийни потребители опасения по отношение на въвеждането на нови такси за транспорт на природен газ и за достъп до газопреносната мрежа, енергийният министър Теменужка Петкова организира среща с представители на „ Булгаргаз “ ЕАД, „ Булгартрансгаз “ ЕАД и Комисията за енергийно и водно контролиране, оповестиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.

Дискутирани бяха всички елементи по избора на по този начин наречения „ матричен модел “ на входно-изходна тарифна система. С въвеждането й, страната ни извършва условия на Европейската комисия, свързани с действието на пазара на природен газ. През 2012 година са създадени два модела, като те са минали две публични разисквания в Комисията за енергийно и водно контролиране. Моделът е определен от „ Булгартрансгаз “ при напълно обществени условия.

Предстои правене на разбор от страна на „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ с калкулации за разликата, до която ще докара въвеждането на новия модел за другите групи енергийни потребители. След правене на плановете, те ще бъдат показани на всички заинтригувани страни на среща в Министерството на енергетиката на 5-ти септември, вторник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР