Във връзка с изпълнението на Административен договор № РД50-119/ 03.04.2023

...
Във връзка с изпълнението на Административен договор № РД50-119/ 03.04.2023
Коментари Харесай

Проведоха учредително събрание на „Местна инициативна група Мездра 2023” /снимки/

Във връзка с осъществяването на Административен контракт № РД50-119/ 03.04.2023 година за даване на безплатна финансова помощ за осъществяването на Проект „ Създаване на локална инициативна група и подготовка на тактика за водено от общностите локално развиване на територията на община Мездра “ по Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година, на 19 юли 2023 година в гр. Мездра се организира Учредително заседание на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „ Местна инициативна група Мездра 2023 ”. 
На учредителното заседание, което се състоя в Заседателната зала на Община Мездра, участваха 31 учредители - 3-ма представители на обществения бранш, 14 представители на стопанския бранш и 14 представители на нестопанския бранш. 
По време на събранието беше показан методът „ Водено от общностите локално развиване “ (ВОМР) през програмния интервал 2014-2020 година и използването на подмярка 19.1 „ Помощ за подготвителни действия ” на мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване ” от ПРСР 2014-2020 година След извършените разисквания беше взето решение за кардинално единодушие от страна на учредителите с метода ВОМР и за предприемане на дейности за обезпечаване използването на метода на територията на община Мездра. 
С цялостно единогласие учредителите взеха решение да бъде учредено Сдружение с нестопанска цел „ Местна инициативна група Мездра 2023 “ (съкратено: „ МИГ Мездра 2023 “) за реализиране на общественополезна активност. Сдружението има за цел да създаде, обезпечи потенциал и осъществя Стратегия за използване на метода ВОМР на територията на община Мездра. 
Учредителите одобриха Устав на „ МИГ Мездра 2023 “ и взеха решение Управителния съвет на Сдружението да се състои от 5-ма членове: Иван Аспарухов, кмет на община Мездра - представител на обществения бранш, Ива Вутова и Николай Панчев - представители на стопанския бранш, Моника Петкова и Елисавета Тодорова - представители на нестопанския бранш. Управителният съвет е с мандат от 5 години. 
На своето първо съвещание Управителният съвет (УС) избра за ръководител на Сдружение с нестопанска цел „ МИГ Мездра 2023 ” Иван Аспарухов, за заместник-председател - Ива Вутова, а за протоколист на УС - Моника Петкова. 
Учредителите взеха решение да не се дефинират имуществени вноски и годишен членски импорт на членовете на Сдружението. При нужда, Общото заседание може да вземе решение за установяване на членски импорт по реда, очакван в Устава на „ МИГ Мездра 2023 “. 
Председателят на УС на „ МИГ Мездра 2023 “ беше акредитиран да приготви и внесе в законоустановения период документите за регистрация на Сдружението в способния съд, както и в Централния указател на юридическите лица с нестопанска цел за реализиране на общественополезна активност към Министерство на правораздаването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР