Във връзка с изнесена в медиите информация, ИА „Медицински надзор“

...
Във връзка с изнесена в медиите информация, ИА „Медицински надзор“
Коментари Харесай

Медицински надзор проверява случай на жена, починала заради липса на линейка


Във връзка с изнесена в медиите информация, ИА „ Медицински контрол “ се самосезира и стартира от 12 февруари изключителна инспекция в ЦСМП – Сливен.

БГНЕС напомня, че жена от Сливен умря в такси, откакто кола за спешна помощ отхвърли да я вземе от вкъщи ѝ. Близките ѝ били принудени да търсят превоз, с цел да я закарат до болничното заведение, където единствено установили гибелта ѝ.

От Спешния център в Сливен споделиха, че служителят е отговорен и ще бъде осъден – рядко самопризнание за неправилна преценка в здравната система.

63-годишната жена се почувствала зле в дома на щерка си и шурей си във вилната зона на Сливен. Роднините ѝ звънят на тел. 112. Отсреща отхвърлят да изпратят помощ преди да чуят дамата, която е зле – нещо, което е предписание при такива повиквания и постоянно основава проблеми. Отказът на Спешна помощ наложил околните да викнат такси, заради което били изгубени още скъпи минути. Таксито оставя хората на входа на болничното заведение, само че там единствено откриват гибелта на дамата./БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР