Във връзка с искането на Кмета на район Лозенец -

...
Във връзка с искането на Кмета на район Лозенец -
Коментари Харесай

"Златен век" не е незаконен строеж, а такъв с нарушения, уточнява дирекцията за строителен контрол

Във връзка с настояването на Кмета на регион " Лозенец " - Столична община до началника на ДНСК за издаване на заповед за унищожаване на постройката " Златен век ", следва да се има поради, че от органите на ДНСК не е открит противозаконен градеж, а подобен с нарушавания, оповестиха през днешния ден от Дирекцията за народен строителен надзор.

Уточнява се също, че все още градежът е спрян дейно, а нови дейности от ДНСК може да има след привършване на правосъдното произвеждане във Върховният административен съд.

Междувременно в писмо до медиите от " Демократична България " - обединяването, което издигна новият кмет на " Лозенец ", показват неодобрение, че Павлов е първият и единствен към този момент орган на власт, който е дал на общественото внимание юридическо мнение за законността на обект " Златен век ". " От изговаряне по този въпрос досега се въздържа способният по закон шеф на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК). Арх. Здравко Здравков – основният проектант на Столична община, от своя страна също отклонява тематиката ", се споделя в известието.

34-етажният небостъргач е най-големият план на строителната компания " Артекс ", която стана известна тази година, откакто се разбра, че високопоставени политици са купували от нея първокласни жилища на цени под естествените за пазара. От компанията прецизираха, че прекъсването на градежа е предизвикало загуби за компанията в размер на 1.8 млн. лв..

" Златен век " беше спрян от ДНСК при започване на април след предписание на премиера Бойко Борисов. Ведомството откри позволени редица нарушавания - противоречие сред градежа и книжата за него.

В края на юли съдът анулира прекъсването на построяването на постройката на компанията " Артекс ". През август ДНСК внесе касационна тъжба до Върховен административен съд, с която изиска анулация на решението на Софийския административен съд по проблема.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР