Във връзка с дейност, представляваща заплаха за националната сигурност на

...
Във връзка с дейност, представляваща заплаха за националната сигурност на
Коментари Харесай

ДАНС с официална позиция по случая с журналиста на „Российская газета“

Във връзка с активност, представляваща опасност за националната сигурност на България, със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев на съветския жител Александр Гацак, упълномощен сътрудник в Република България на в-к „ Российская газета “, са наложени насилствени административни ограничения „ лишаване на правото на престояване “, „ експулсиране “ и „ възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз “, оповестяват от ДАНС.

Заповедта е на съображение Закона за чужденците -  член 42, алинея 1, по отношение на член 10, алинея 1, т. 1 и алинея 2 и член 44, алинея 1. Справката в закона демонстрира, че основанията се отнасят към експулсиране на чужденец, на който се отхвърля издаване на виза или влизане в страната, защото с дейностите си е сложил или може да сложи в заплаха интернационалните връзки, сигурността или ползите на българската страна или за който има данни, че работи срещу националната сигурност.

Мъжът е напуснал територията на България през днешния ден, прецизират от ДАНС. Той е бил свикан на 29 септември за връчване на заповедта в Дирекция „ Миграция “ на Министерство на вътрешните работи, а по-късно - в постройката на ДАНС. Той отхвърля да се яви и се укрива на територията на Посолството на Руската федерация в България, показват от службата за сигурност.

ДАНС извършва своята активност при прецизно съблюдаване на законодателството на Република България и Европейския съюз и общоевропейските демократични правила и полезности. Действията на Агенцията са ориентирани към отбрана на националната сигурност, а не към ограничение на свободата на словото и изразяването на мнение, означават от организацията. Оттам допълват, че в тази връзка е потърсено подпомагане от Министерството на външните работи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР