Във връзка с 17-ия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети

...
Във връзка с 17-ия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети
Коментари Харесай

Kaufland България е изплатил близо 1 млрд. лв. заплати, откакто е на родния пазар

Във връзка с 17-ия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети у нас, Kaufland България, продължава с равносметката за активността си по основни за бизнеса тематики, като регистрира, че от отварянето на първия хипермаркет през 2006 година е изплатила над 932 млн. лева заплати. Стойността на изплатените осигуровки за интервала възлиза на над 307 млн. лева Само за 2022 година компанията е изплатила 145 млн. лева за заплати и 25 млн. лева за осигуровки. През 2023 година Kaufland България е измежду трите най-големи работодатели в страната - с над 6 600 чиновници.

Инвестиция в развиването на фрагменти

Инвестицията в профилирани образования на чиновниците е основна част от работодателската политика на компанията. През 2022 година тя е вложила над 382 000 лева в образования на личния състав, като измежду тях са над 150 характерни експертни и профилиращи курсове, тренинги за личностно развиване и по езици. Над 6000 от чиновниците на Kaufland България са минали през най-малко едно присъствено или онлайн образование през 2022 година на равнище компания.

Kaufland България с неповторима стратегия за продан на шефове

През март 2023 година компанията започва стратегия за натоварен продан на познания и умения на равнище шефове сред обособените страни от фамилията на Kaufland, като все още вложенията в български експерти възлизат на над 25 000 лв. за първата група от 10 шефове от България. Целта на програмата е да усъвършенства практиката и да увеличи експертизата на фрагментите от другите страни. Ежегодно български експерти, шефове на магазини ще бъдат изпращани в Германия, където да придобият директен опит, който в следствие да бъде непосредствено прибавен и у нас. В рамките на образованията българските шефове имат опция да се срещнат с метода на работа, структурата и положителните практики, които се ползват в компанията на европейско равнище.

В резултат на напъните си да основава добра работна среда и задоволеност на чиновниците си, за пети следващ път най-голямата комерсиална верига у нас, Kaufland България, бе сертифицирана като Топ Работодател от влиятелния интернационален самостоятелен институт Top Employers Institute. С това самопризнание веригата затвърждава мястото си измежду водещите компании в Европа, които ползват високи стандарти в ръководството на човешкия капитал, грижата за хората, изискванията на труд и развиването на своите чиновници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР