Във Врачанско тази нощ се е провела акция на горски

...
Във Врачанско тази нощ се е провела акция на горски
Коментари Харесай

Среднощна акция на горски и полиция срещу бракониерските набези във Врачанско /снимки/

Във Врачанско тази нощ се е провела акция на горски и полиция поради зачестилите бракониерските нападения. Конфискувани са резачки, каруци с дърва и коне.
В гората край село Габаре чиновниците се натъкнали на следващите извършители.
„ Наложи се да произведем сигнален изстрел във въздуха, с цел да се оттеглен. Заплашиха, че ще дойдат още хора”, описа Мурад Шакиров от Изпълнителната организация по горите пред Би Ти Ви.
Трябвало да се намеси полицията, с цел да бъде овладяно ситуацията. Един от бракониерите е арестуван за 24 часа. Обяснил, че е пристигнал в гората поради родственик.
Само през последните два месеца чиновниците от Врачанското горско стопанство са съставили над 100 акта. Задържани са 14 автомобила, 20 моторни триона, както коне, каруци и дърва.
Бракониерите не си заплащат санкциите, тъй като публично се водят безработни, само че в гората стават все по-изобретателни, а дървата продават.
„ Тези хора са го трансформирали това в специалност, на всички места имат съгледвачи, които към този момент знаят номерата на нашите коли”, уточни Юрий Николов от Изпълнителната организация по горите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР