Във Врачанският окръжен съд е постъпилото искане от подсъдимия Румен

...
Във Врачанският окръжен съд е постъпилото искане от подсъдимия Румен
Коментари Харесай

Наглост! Бруталният убиец от село Осен разиграва съда с искане за по-лека мярка /снимки/

Във Врачанският областен съд е постъпилото искане от подсъдимия Румен Райков за изменение на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека.
Подсъдимият е упрекнат за обир с нанесена тежка телесна щета, от която е последвала гибел.
По време на правосъдния развой обвиненият реши, че желае да отдръпна молбата си за по-лека мярка, а в действителност желае да оспори обвинителния акт.
В последна сметка правосъдното произвеждане беше прекъснато и Румен Райков беше върнат в ареста до разпоредителното съвещание, планувано за след месец.
Припомняме, че мъжът беше арестуван за убийството на 84-годишния Георги Велчов. Следобед на 21 януари 2019 година в село Осен, обвиненият Райков е отишъл при своя съселянин Георги и почнал диалог с него. Двамата мъже били видяни от тяхна съседка, на която направило усещане, че Велчов е обезпокоен и се пробва да избута обвинения на открито от двора. Тогава Румен Райков хванал потърпевшия с две ръце за облеклата, завъртял го и го блъснал в стената на къщата.
От удара мъжът паднал на земята, само че обвиненият почнал да му нанася удари с ръце и крайници в региона на главата. След като потърпевшият престанал да се съпротивлява, Румен го оставил да лежи в безпомощно положение на земята и влезнал вътре в къщата. В една от стаите намерил бял книжен плик, в който имало 400 лв., взел ги, след което напуснал дома и се отправил пешком към Криводол.
Станалата очевидец на случилото се жена съобщила за видяното от нея на полицейски чиновник, който дружно със собствен сътрудник посетил селото. На място намерили Георги Велчов да лежи на земята в двора.
Екип на незабавна помощ транспортирал потърпевшия до Враца, а от там, заради множеството пострадвания, бил настанен в лечебно заведение в София. Там медиците се борили за живота на мъжа, обаче той умрял на 30 януари 2019 година.
Заключението на съдебно-медицинската експертиза показва като причина за гибелта тежка черепно- мозъчна контузия, довела до вътрешночерепни кръвоизливи, мозъчен оток и мозъчно прилепяне.
Разследващите по случая са открили, че Велчов е бил пребит от Райков, който е с психологични отклонения. Веднага след случая той се е укривал от органите на реда, само че на 24 януари е хванат в София.
Предстои разпоредителното съвещание по делото, което е планувано за 7 април 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР