Във Висшето военноморско училище във Варна завърши монтажът на система

...
Във Висшето военноморско училище във Варна завърши монтажът на система
Коментари Харесай

Военноморското училище във Варна ще има система за проследяване на космически спътници

Във Висшето военноморско учебно заведение във Варна приключи монтажът на система за следене на галактически спътници.

До дни ще бъде открит и нов дълбоководен комплекс . Това сподели началникът на учебното заведение флотилен адмирал проф. Боян Медникаров по време на тържеството по случай 143-а годишнина от основаването на Морската академия.
 Българска телеграфна агенция
Сред гостите на празника бяха министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, кметът на Варна Благомир Коцев, регионалните шефове на Варна и Бургас проф. Андрияна Андреева и Пламен Янев, ректори на университети, висши офицери, представители на морската общественост.

" Флотската Алма матер събира опита на предишното, силата на сегашното и вярата в новаторството на утрешния ден " , уточни Медникаров. Той акцентира, че учебното заведение дейно се приспособява към измененията в актуалния свят и в това време остава значима част от структурата на военното обучение в нашата страна. В равносметката си за 2023 година Медникаров я дефинира като „ предизвикателна “.
 Българска телеграфна агенция
По думите му в цяла Европа има наклонност на преливане на младежите от морските специалности към IT-индустрията . Той изрази гордостта си, че във ВВМУ тази наклонност е планувана и в учебното заведение е изработен доста огромен прогрес в цифровата сфера, в това число с идното откриване на нови специалности, свързани с изкуствения разсъдък, цифровата промяна, галактическото инженерство и технологии.
 Българска телеграфна агенция
Като съществени триумфи за 2023 година Медникаров регистрира дипломирането на първия випуск военни лекари, както и сполучливото привършване на първата задача на научноизследователския транспортен съд „ Св. св.Кирил и Методий “ до Антарктида. Той акцентира, че посредством кораба учебното заведение е съумяло да осъществя и доста сериозен напредък в плавателната процедура на курсантите. 

ВВМУ е знак - на достолепие, висок стандарт, а към този момент и на нововъведенията, уточни министър Стойчева. По думите й учебното заведение е един от образците за развиване на нови просветителни стратегии, в това число в региона на актуалните технологии. 
 Българска телеграфна агенция
Контраадмирал Михайлов уточни, че изкуственият разсъдък може да навлиза на всички места, само че и напълно античните и тривиални закани, каквото е минното оръжие, също не престават да са годни. Неговото обръщение към курсантите и екипа на учебното заведение беше, че традициите би трябвало да се помнят, съблюдават и не престават.

" Грамотността е значима, само че и построяването на темперамент, на виновни мислещи хора е от голяма важност ", акцентира Михайлов и пожела на младежите да построяват у себе си възприятието за чест, достолепие и подготвеност да отдадат себе си на родината.
 Българска телеграфна агенция
Като емблема на Варна дефинира ВВМУ кметът на града Благомир Коцев. Той добави, че учебното заведение е и знак на традициите в образованието, а на основаните от него фрагменти постоянно може да се разчита.

Областният шеф на Варна проф. Андреева акцентира, че в историята на ВВМУ са запечатани героизъм, чест, отдаденост - качества, които от време на време биват забравени в всекидневието. Тя пожела на курсантите да каляват себе си, да бъдат задружни и най-много да бъдат почтени българи. 

На събранието бе прочетен приветствен адрес от президента Румен Радев . Освен това бяха връчени награди на военнослужещи, цивилни чиновници и курсанти от министъра на защитата и началника на защитата. Отличията са за значителен принос за одобряването на престижа на ВВМУ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР