Във винаги е наслада за окото, когато даден футболист стори

...
Във винаги е наслада за окото, когато даден футболист стори
Коментари Харесай

CR7, Меси, Кройф: Всеки "модерен" трик във футбола - Пеле го е правил първи

Във постоянно е приятност за окото, когато даден футболист стори нещо красиво, даже и то да не приключи с попадение. Някои играчи даже са обожавани основно поради това. Има и придвижвания и финтове обаче, които остават в историята.
Някои от тях са дотам усъвършенствани от даден състезател, че се трансформират в техни запазени марки. Какво да кажем да вземем за пример за толкоз известните придвижвания и на Йохан Кройф, и на Зинедин Зидан, които са значително въплъщение за тях?
Когато приказваме за съвременен футбол, няма по какъв начин да не споменем и двамата огромни за последните над 10 години и . Макар и да нямат едно съответно придвижване, което да се е трансформирало в огромната им запазена марка, то безспорно и двамата не могат да се оплачат от липса на техника.
В обществените мрежи се популяризира и набира все по-голяма известност видео, на което са събрани някои от най-хубавите финтове и технични отигравания за последните над 20 години. Любопитното обаче е, че след всеки обособен кадър на финт следва същото придвижване, само че направено от .

Бразилската легенда е считана за една от мнозина даже за най-голямата в историята на футбола. Той е определен и за състезател на века от Международната федерация за футболна история и статистика през 2000 година. Видеото има за цел да потвърди, че точно той поставя началото на всички тези невероятни придвижвания.
На фрагментите се вижда по какъв начин прави сполучливо запазената марка и на различен футболист - испанският полузащитник Андрес Иниеста. Френският публицист Дидие Рустан разгласява видеото със следните думи: " Пеле е най-великият. Той изобретява всичко 10-20-30 години преди останалите.
Той е имал всичко, безусловно всичко. Така че да, той е най-великият за всички времена и няма безусловно никакъв спор в това.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР